Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Rockový festival Oakfest podpoří děti s problémy s mezilidskými vztahy a návykovými látkami

Oakfest2018 s logem foto archiv OakfestuPořadatelé benefičního rockového festivalu Oakfest si letos vybrali právě olomoucké P-centrum. Poslední červnový víkend 29. a 30. června se na Olomoucku v Dubu nad Moravou chystá dvoudenní hudební festival Oakfest 2018, jehož výdělek chtějí organizátoři darovat P-centru na programy pomáhající dětem, který mají problémy s mezilidskými vztahy a návykovými látkami. Na festivalu vystoupí například hudební skupiny Vltava, Už jsme doma, Please The Trees nebo Tomáš Palucha a také místní kapely, které již mají své jméno a zástupy fanoušků jako třeba Dirty Old Dogs, Emmett Brown, Bullfrog a řada dalších. Celkově na fanoušky čeká ve dvou dnech 18 kapel a 2 DJové. 

„Benefiční myšlenka vznikla, protože už nejsme jenom nadšenci do muziky, ale jsme taky lidi, co by rádi udělali něco dobrého, než se dostanou do pekla,“ říkají organizátoři s úsměvem. Letos případný výdělek festivalu podpoří olomoucké P-centrum, konkrétně jeho Centrum primární prevence, které pracuje s dětmi a dospívajícími, kteří se snaží zvládnout některé náročné životní situace, mají třeba špatnou zkušenost s mezilidskými vztahy, hledají podporu při řešení následků experimentování s návykovými látkami a podobně. Pořadatelé dále o benefičním záměru řekli: „Prostě nejde o to namazat si kapsu. Když se sejdou lidi a pokryjeme tak náklady na festival, vše co vyděláme, dáme na dobrou věc. To, co chceme především, je uspořádat skvělou pozitivní energií nabitou akci, kde se budou všichni cítit dobře a třeba to i někomu pomůže.“

Akce má benefiční myšlenku a ekologický provoz (žádné plastové nádobí apod. na festivalu nebude). Lákadlem je v neposlední řadě také místo konání, kterým je romantické prostředí přírodního areálu Výletiště u splavu řeky Moravy. Celý program je na webových stránkách festivalu www.oakfest.cz.